Radiophare

1.400,00 ден

Availability: 3 in stock

Category:

Passionfruit. Cinnamon. Textured.

Origin: 🇮🇩Sunda, West Java, Indonesia
Roast: Filter
Producer: Klasik Beans
Altitude: 1200 – 1500 Meters
Varietal: Catimor, Line S, Typica
Process: Natural

Ова природно обработено индонезиско кафе доаѓа од регионот Сунда во Јава. Висорамнините имаат 300-годишна историја на производство на кафе што ги обдарила со разновидност на типика стара речиси еден век.

Обработката на добри природни производи е ретка во Индонезија, а профилот на оваа чаша е навистина возбудлив: нотите на страсно овошје, цимет и шеќер од трска се веднаш видливи. Со ладењето, почнуваат да се појавуваат вкусови на слатката слива и суво грозје. Суптилната киселост го балансира ова кафе со кадифено чувство на устата и финиш од лимонова урда.

Процесот
Историски гледано, Индонезија ги обработувала своите кафиња користејќи го методот на влажна кора. Во последните неколку години имаше притисок за примена на поширок спектар на техники за обработка, вклучувајќи го и природниот процес. Еко Пурномовиди, кој го предводи Класик Бинс, ја имплементирал инфраструктурата во мелниците за да им овозможи можност да го користат овој процес. Klasik Beans Collective дава приоритет на животната средина во сите чекори од нивното земјоделство. Целото нивно кафе е исклучиво во сенка одгледувано под крошна на здраво дрво поликултура.